Így telt a nyarunk

Véget ért a nyár, mi pedig félig szomorúan vesszük ezt tudomásul. Azért csak félig, mert a rosszabb idő beköszöntével újra teret nyernek a benti foglalkozásaink, amiket annyira szeretünk!

2021 nyarán sikerült több programot is szerveznünk négy budapesti gyermekotthonnak. Volt

  • foci
  • jógaóra
  • sütés, főzés, grillezés
  • barlangászás
  • piknikezés

meg persze ezek mellett sok beszélgetés is. A nagyobb létszámú programokat azért szeretjük, mert bár egyszerre általában 30-40 gyermek van körülöttünk – akikre figyelnünk kell – mégis jó hangulatban telnek ezek az órák. Ilyenkor mi, önkéntesek is nagyobb számban vagyunk jelen, ami megkönnyíti a helyzetet. 

A foglalkozásaink a kisebbeknek szólnak, főként az 5-12 éves korosztálynak. Egy foci, vagy sütögetés azonban a kamaszokat is csábítja, így ilyenkor a velük való kapcsolódáson van  hangsúly. Velük a pályán, a pálya mellett, krumplipucolás, hús forgatás közben, vagy egy közösen elfogyasztott pizza mellett tudunk beszédbe elegyedni. A fiatalabbak, akik még óvodások vagy kisiskolások ezzel szemben szinte bárkit kézen fognak, hogy segítsen neki mondjuk egy játékban.  

A jó hangulat kialakításában segít, hogy ezekben az otthonokban sokan ismernek minket, a KöJKök önkénteseit. Találkoztak velünk tavaly a focibajnokságon, vagy amikor személyesen mi vittük el nekik a Mikulás csomagokat, sőt, húsvétkor együtt kerestük az eldugott tojásokat és édességeket, majd gyereknapon együtt néztük a bűvész showt.

Egy szó, mint száz, 2021 nyarára is emlékezetes programokkal készültünk, most pedig folytatódnak a kreatív foglalkozások, amiket erre az időszakra picit félretettünk.

Teljes erővel vetettük bele magunkat az őszbe, még több önkéntessel és még több gyermekotthonnal! 
Tartsatok velünk a továbbiakban is!

Vélemény, hozzászólás?