Új gyermekotthon, új önkéntesek

Mint azt már jól tudjátok, a KöJKök azzal a céllal jött létre, hogy a gyermekotthonokban élő gyerekeknek játékos programokon keresztül tegyük szebbé a mindennapjaikat.

A nyári látogatások megszervezése már tavaly is nagyobb fejtörést okozott nekünk, hiszen a gyerekek ilyenkor táborokban töltik a szünidő nagy részét. Ebben az időszakban kevesebb programot tudunk szervezni, de azokat igyekszünk tartalmasan tölteni. Nemrég velünk tartott néhány új önkéntes, köztük Dóri is, aki bár régóta segít nekünk a játékok készítésében, foglalkozásra most először látogatott el és a következőképp foglalta össze az első alkalom utáni érzéseit:

“Amint beléptem, csak huncut, kíváncsi tekinteteket láttam, akiket könnyű volt bevonni a játékokba. Körmöt festettünk, lufikat fújtunk fel egy szülinapi bulira, majd a végén az arcomon boldog mosollyal mentem ki az ajtón, azzal a biztos tudattal, hogy hamarosan újra jövök még hozzájuk, mert mindannyian annyira jól éreztük magunkat.”

Ha követitek a Facebook és az Instagram oldalunkat, akkor láthattad, hogy új gyermekotthonnal kezdtünk el együtt dolgozni.  Erről az előző hírlevélben már esett szó, hogy tervezzük a látogatást, azonban végre el is érkezett a nagy nap.
Ez persze azt is jelenti, hogy új gyerekeket is megismerhettünk, akikkel most kezdjük kialakítani a programokat. Még az ismerkedős fázisnál tartunk, de már szuper dolgokat csináltunk együtt, íme néhány fotó erről az alkalomról:

Egy-egy új gyermekcsapattal való megismerkedés és a velük való hosszútávú munka tőlünk is nagy felkészültséget igényel.
Ebben az otthonban közel 20 lakó várja, hogy hétvégente meglátogassuk őket. Ez sokkal nagyobb szám, mint amit eddig megszoktunk, ez számunkra is nagy kihívást jelent. Az önkéntesek szerencsére nagyon kreatív ötletekkel állnak elő, mint pl. az embernagyságú alakok festése közösen. A barátság napja alkalmából megfestették nekünk a legjobb barátjukat is, ami igazán kedves emlék lesz számukra.

Vélemény, hozzászólás?